Evenement

Landelijke Kruidenrijke grasland dag

Samenvatting
  • Wanneer
  • Locatie
    Wordt later bekend gemaakt
  • Organisator
    Adviesloket Bodem & Natuur
Het duurt nog even… Maar in mei zijn alle bloemrijke graslanden weer op hun mooist en goed te inventariseren. Maar hoe krijg je die bloemen erin? Hoe benut je het maaisel? Welke rol speelt bemesting hier? En nog veel meer vragen gaan we bij de kop pakken samen met jullie: boeren, particulieren, landgoedeigenaren en natuurbeheerders! Want in het veld zit de ervaring.

We zijn de afgelopen jaren zoveel mooie, (niet verwachte) resultaten en inzichten tegen gekomen dat we die graag met je willen delen. Daarom besloten we als Adviesloket Bodem & Natuur deze landelijke kruidenrijke graslanddag te organiseren.

Duidelijk is dat onze leermeester Wim Schippers onze eregast (en hopelijk ook spreker) is.
Verder werken we er nu aan om deze dag vorm te geven. We hebben al een eerste wensenlijstje met sprekers en excursielocaties. Heb jij een leerzaam verhaal te vertellen of iets te laten zien? Of weet je iemand? We denken aan stille mensen die al heel lang zelf percelen beheren en die toch hun fingerspitzen gefull willen delen en aan roemruchtige onderzoekers die gewend zijn om te spreken. We horen het graag.