Nieuws

Lancering portaal Boerenlandvogels

Samenvatting
  • Onderwerp
    Portaal Boerenlandvogels
  • Interessant voor
    Akkerbouwer, Multifuntionele Landbouwer
Bekijk de bronnen
Veel boeren en natuurbeschermers zetten zich in voor de bescherming van boerenlandvogels. Om informatie beter toegankelijk te maken, lanceren Hogeschool van Hall Larenstein en Groen Kennisnet het kennisportaal Boerenlandvogels.info

Boerenlandvogels zijn vogels die leven op graslanden en akkers, in slootkanten en op erven. Helaas gaat het niet goed met de stand van deze vogels. In de afgelopen vijftig jaar is er 60-70% van de vogels verdwenen.

Platform Boerenlandvogels

Gekoppeld aan het portaal natuurinclusieve landbouw wordt het thema Boerenlandvogels als een zelfstandig portaal opgezet: een onmisbaar onderdeel van natuurinclusieve landbouw. Het boerenlandvogelportaal beschikt over informatie voor verschillende typen geïnteresseerden: van iemand die zich voor het eerst oriënteert tot degene die er alles over wil weten, of je nu in de beroepspraktijk, in het onderwijs of als onderzoeker werkt. Je vindt op het portaal onder andere onderzoeksrapporten, video’s, artikelen en praktijkbijsluiters.

Weidevogels

Binnen de categorie boerenlandvogels is onderscheid gemaakt tussen weidevogels, akkervogels, erfvogels en vogels in de dooradering. Via de tegels op de voorpagina van het portaal kan je verder op zoek naar aanvullende informatie, kennisdossiers per specifieke groep van boerenlandvogels. De komende tijd zullen er meer kennisdossiers bijkomen. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een kennisdossier over Kuikenoverleving. De dossiers bestaan uit een korte toelichting, een bundeling van onderzoeksrapporten, praktijkbijsluiters en aanbeveling voor de praktijk of inventarisaties van ervaringen uit de uitvoering. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de slimme zoekbox, die je met behulp van trefwoorden bij de juiste publicaties brengt.

(Bron foto: Shutterstock)