Nieuws

Landelijke onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw

onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw - ©Argon Fotografie
Bron foto: ©Argon Fotografie (©Argon Fotografie)
Samenvatting
  • Regio
    Nederland
  • Onderwerp
    Natuurinclusieve landbouw, lesmateriaal, cursusmateriaal
  • Interessant voor
    Docenten, adviseurs, akkerbouwers, melkveehouders, vollegrondtuinders
Bekijk de bronnen
Op 22 november werd de jaarlijkse landelijke onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw gehouden. Doel van de dag was om beschikbare kennis en informatie rondom natuurinclusieve landbouw in het groene onderwijs te presenteren en samen te kijken naar vragen als: ‘Hoe leren we de boeren van de toekomst over het verbinden van landbouw en ecologie?’ en ‘Wat zijn de uitdagingen én de perspectieven van groen onderwijs?’.
In samenwerking met

Na een heldere uitleg over de stikstofproblematiek in Nederland door professor Jan Willem Erisman van de Universiteit Leiden nam André van der Zande het publiek mee in zijn verhaal over Agenda Natuurinclusief 1.0. Vervolgens konden de aanwezige docenten, belangenorganisaties, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden deelnemen aan verschillende workshops. In het middagdeel nam Alex Datema het publiek mee door zijn visie te geven op natuurinclusieve landbouw. En vervolgens in te gaan op een voorbeeld waar een gebiedsgerichte aanpak voor een meer inclusieve landbouw heeft gezorgd. Verschillende onderwijsinstellingen (Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen University & Research, Yuverta) en NAJK gaven vervolgens een korte toelichting op door hen ontwikkeld lesmateriaal. Ook in het middagdeel konden de aanwezigen deelnemen aan workshops.

De meeste presentaties van de workshops tijdens de Onderwijsdag zijn hier te bekijken. Binnenkort volgen er nog enkele presentaties.

Ook tijdens de (drukbezochte) borrel werd er veel informatie uitgewisseld. Uit de peiling onder de deelnemers of de onderwijsdag was bevallen en had voorzien in hun behoefte kwam een zeer positief beeld terug. Net als veel mooie tips en voorstellen van deelnemers voor de volgende landelijke onderwijsdag. Voor de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw Groen Onderwijs aanleiding om in 2023 weer met veel enthousiasme rond eind november de landelijke onderwijsdag te organiseren.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Compilatie Landelijke onderwijsdag natuurinclusieve landbouw

Bron: Green Deal Natuurinclusieve landbouw

Abonneer je gratis op de nieuwsbrief Natuurinclusieve landbouw om op de hoogte te blijven. Zoek je leermateriaal over natuurinclusieve landbouw? Ga dan naar dit overzicht van beschikbaar leermateriaal op het Portaal Natuurinclusieve landbouw met bijvoorbeeld het lespakket Leren over de Grutto. Wil je zelf je leermateriaal over natuurinclusieve landbouw delen? Bekijk dan hier hoe je dit kunt doen.