Nieuws

Terugblik online event Groen Kennisnet: Boerenlandvogels en vernieuwing Groen Kennisnet

Donderdag 15 april organiseerde Groen Kennisnet een online inspiratiesessie over de ontwikkelingen rondom het nieuwe platform Groen Kennisnet 3.0 èn over het portal Boerenlandvogels.

Rikus Marring (programmamanager Groen Kennisnet 3.0) werd geïnterviewd over het nieuwe platform. “Met een nieuwe look and feel gaat dat platform er heel anders uitzien. We zijn inmiddels begonnen aan de realisatie,” zegt hij, “waarbij we kennis en mensen met elkaar willen verbinden. Omdat Groen Kennisnet een relatief klein redactieteam heeft, hebben we daar veel partijen uit het groene domein bij nodig. ” Daarom werkt het team van Groen Kennisnet ook aan nieuwe samenwerkingsverbanden.

Voorafgaand aan de online sessie, ging Groen Kennisnet op bezoek bij Astrid Manhoudt, lector Weidevogels bij Van Hall Larenstein. Al lopend door de Binnenveldse Hooilanden vertelt Manhoudt over het nieuwe portaal Boerenlandvogels dat onlangs is gelanceerd. Volgens Manhoudt wordt er veel onderzoek gedaan naar de bescherming van Boerenlandvogels, maar bereikt de nieuwe kennis uit onderzoek de praktijk maar met mate.

Het portaal Boerenlandvogels brengt hier verandering in. Op het portaal wordt onderzoekskennis vertaald naar praktische informatie in de vorm van ‘praktijkbijsluiters’ en dossiers. Tijdens de online sessie toonde Manhoudt het portaal en beantwoordde ze vragen van deelnemers.

Deelnemers waardeerden het event: “De interviewvorm was origineel en verfrissend”. “Meestal is een webinar veel zenden, maar deze sessie zat vol met afwisseling en energie!” Voor Groen Kennisnet een geslaagd event. Hou de agenda in de gaten; de volgende online inspiratiesessie wordt alweer gepland.

(Bron foto: Marijke Steenbergen)